Alkmaardermeer, fietspad (EM)
Alkmaardermeer, fietspad (EM)
Hennie Groot-Schermer
Hennie Groot-Schermer in 2006 op het wandelpad langs het meer door de Klaas Hoorn- en Kijfpolder

Tenslotte: Dit verhaal over de redding van de polder had niet geschreven kunnen worden zonder het werk van Hennie Groot-Schermer. Zij was vanaf het begin (1989) als secretaris betrokken bij de acties en inspanningen van de stichting. Zij heeft een gedetailleerd archief opgebouwd over de gang van zaken met alle in- en uitgaande correspondentie, notulen van vergaderingen, handgeschreven notities over inofficiële gesprekken en telefoongesprekken en krantenknipsels.

Het verzoek van de Historische Vereniging Akersloot om dit verhaal op te schrijven bereikte haar toen zij al ernstig ziek was. Helaas heeft zij niet de tijd gekregen om aan dit verzoek te voldoen. Zij overleed op 11 oktober 2011. Op basis van haar prachtige archief is dit verhaal mogelijk geworden. De stichting en de gemeente zijn haar veel dank verschuldigd. Alle Akersloters kunnen nu alweer jaren genieten van de Klaas Hoorn- en Kijfpolder door de inrichting en de aanleg van het fiets- en wandelpad dat deels over de dijk gaat. In alle jaargetijden wandelen en fietsen hier mensen en zij genieten van het uitzicht, de weidevogels en het bijzondere landschap. Met dank aan de stichting, het recreatieschap en de gemeente is dit pad sinds 12 oktober 2013 genoemd naar degene die samen met de medewerkers van de stichting zoveel heeft betekend voor de totstandkoming van dit pad: Hennie Groot-Schermerpad.

Ben Hopman, april 2012 en Loekie van Tweel-Groot, november 2013

Marjan Groot, Aris Groot, Loekie van Tweel-Groot, Ben Hopman
Links: Marjan Groot, Aris Groot en Loekie van Tweel-Groot, rechts Ben Hopman voor bord Hennie Groot-Schermerpad in de Klaas Hoorn- en Kijfpolder, 12 polder 2013