Pont Akersloot (EM)
Pont Akersloot (EM)

Filmmakers Henk Waal en Henk Molhoek, bekend van diverse lokale filmproducties, hebben nu ook onze Stichting in beeld en geluid gebracht. De film heeft zijn première beleefd tijdens de Donateursavond op 24 oktober 2017.

Beeld uit de film
Beeld uit de film "De Stichting met de Lange Naam"

Beide filmmakers hebben hun sporen onder andere verdiend met een documentaire over kringloopwinkel Muttathara, en over Castricummer Piet Prinsen die een maquette van de Slag bij Waterloo maakte voor de Amsterdamse hermitage.

Het Nieuwsblad van Castricum beschrijft de film als volgt: "De film laat verstilde beelden zien van werkelijk alle mooie plekken in de omgeving, zowel natuur als cultuurhistorie komen ruimschoots aan bod.".

Er is enige tijd aan de film gewerkt. Helaas heeft Ben Hopman, die in de film over de oprichting van de Stichting vertelt, de voltooiing niet mogen meemaken. Naast Ben komen meer vrijwilligers en relaties aan het woord over "ons" gebied: Lydia Snuif, Herman Rasch, Hein Dil, Ernst Mooij en Riny Pots. De film is beslist een aanrader voor iedereen die zich bij de omgeving betrokken voelt.

De hele film is op STICHTING ALKMAARDERMEEROMGEVING PROMOTIEFILM - Youtube te bekijken!