Akersloot, Korenmolen De Oude Knegt (EM)
Akersloot, Korenmolen De Oude Knegt (EM)

Castricum en het water.

Elk najaar organiseert de stichting een avond voor donateurs en belangstellenden. Deze keer wordt de bijeenkomst georganiseerd door de afdeling Castricum/Bakkum en iedereen die belangstelling heeft voor het werk van de stichting is van harte welkom.

Op donderdag 29 oktober 2009 om 20.00 uur in Ontmoetingscentrum Geesterhage, Geesterduinweg 3 in Castricum zullen Lia Vriend en Rob Veenman u alles vertellen over Castricum en het water.

De zaal is geopend vanaf 19.30 uur en de koffie staat klaar.

Water in de gemeente Castricum, daar kun je niet omheen, soms heb je er teveel van en na de lange, droge zomer van 2009 mag er wel weer een buitje vallen. De zee, het Alkmaardermeer, ze zijn belangrijk voor de gemeente. De voorraad drinkwater in de duinen is niet alleen van belang voor de gemeente, maar voor de hele provincie Noord-Holland. Waterkwaliteit, waterkwantiteit, watertoerisme, scheepvaart, wateroverlast, waterberging
.............. over water raak je niet uitgepraat.

Lia Vriend is geografe en zij zal deze avond vertellen over de historische aspecten met betrekking tot het water. Over hoe het huidige centrum van Castricum ligt in de oude binnendelta van het OerIJ en hoe je aan het landschap in de omgeving nog kunt zien dat daar ooit het OerIJ stroomde.

Rob Veenman is dagelijks bestuurder van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en zijn bijdrage zal gaan over het heden en de toekomst. Klimaatverandering, rijzing van de zeespiegel, wateroverlast, hoe gaan we ermee om en wat zijn de gevolgen. Maar ook: bewaking van de kwaliteit van het water.

Natuurlijk krijgt u de gelegenheid tot het stellen van vragen. In de pauze kunt u informatie inzien over het werk van de stichting of een praatje maken met de medewerkers.

Graag tot 29 oktober.