Afdrukken
Categorie: Archief 2012

Tijdens de jaarlijkse avond voor donateurs en belangstellenden van de Stichting Alkmaardermeeromgeving staat het Alkmaarder- en Uitgeestermeer centraal. De avond wordt gehouden in ‘t Achterom, Kerklaan 20 in Akersloot. Sprekers zijn: Arjan Postma, tot voor kort boswachter bij het Landschap Noord-Holland, bekend van het programma Natuurlijk Noord-Holland van RTV Noord-Holland en Emil Kuijs, ecoloog en maker van natuurfilms (Kuijs Natuur Beeld en Beleving).

Iedereen is van harte welkom op woensdag 7 november 2012 in Het Achterom in Akersloot. Aanvang 20.00 uur, de zaal is geopend vanaf 19.30 uur en de toegang is gratis. Deze avond wordt georganiseerd door de afdeling Akersloot van de Stichting tot behoud van natuurlijke en cultuurhistorische waarden in de Alkmaardermeeromgeving.

In het programma zal het Alkmaarder- en Uitgeestermeer een centrale plaats innemen. Er is veel onrust ontstaan over de baggerstort in het meer en de stichting heeft haar bezwaren nadrukkelijk naar voren gebracht bij de gemeente, het hoogheemraadschap en de provincie. Op deze avond wordt er geen actie gevoerd, maar zullen juist de mooie kanten van het meer en omliggende gebieden uitgebreid worden belicht. Beide sprekers kunnen als geen ander over de bijzondere kwaliteiten van het Alkmaarder- en Uitgeestermeer vertellen en het belooft dan ook een bijzondere avond te worden.