Afdrukken
Categorie: Archief 2013

Woensdagmorgen 16 januari verzamelde een aantal medewerkers van alle werkgroepen zich op de parkeerplaats aan de Noorderstraat in Bakkum. De medewerkers werden opgewacht door PWN boswachter Fred van der Bosch en een brutaal roodborstje.


Diepe SlootHet was schitterend winterweer, ideaal om te genieten van de besneeuwde omgeving. De boswachter leidde het gezelschap langs de in 2012 gerenoveerde Diepe Sloot, een 160 jaar oud afwateringskanaal. Hier en daar werd, letterlijk en figuurlijk, stilgestaan bij de Diepe Sloot. Fred vertelde over de achtergronden van de restauratie en alle activiteiten die plaats vonden. Over het verdiepen, het afvoeren van bagger, het leggen van een nieuwe zandbodem, het aanbrengen van stuwen tot het beter afvoeren van water, het rooien van bomen langs de sloot en de hoop bij te dragen aan een betere natuurontwikkeling.
Diepe SlootDe excursie zou een uurtje duren maar door het grote aantal vragen van de deelnemers duurde de excursie ruim anderhalf uur. Ondanks de kou was dat geen enkel probleem.
Diepe SlootNa afloop van de wandeling overhandigde bestuurslid Marie José Hoekstra het boek 'Een groene oase tussen Kaasstad en Staalstad' aan boswachter van der Bosch, als dank voor de interessante uitleg over de Diepe Sloot.Diepe Sloot