Akersloot, Noordermolen (EM)
Akersloot, Noordermolen (EM)

In het kader van 'Zomaar Een Zondagmiddag' zal Ernst Mooij op 22 februari een boeiende presentatie geven over de landschappelijke geschiedenis van de gemeente Castricum.

De presentatie met als titel 'Castricum Overdwars' zal plaatsvinden in cultureel podium De Bakkerij, Dorpsstraat 30 te Castricum. De Bakkerij is open vanaf 14.00 uur en het programma begint om 15.30 uur.

 

Ernst Mooij is medewerker van de Stichting Alkmaardermeeromgeving. Hij zal vertellen over de Schulpvaart, vroeger een belangrijke vaarweg, die al eeuwen lang de dorpen Bakkum/Castricum, Limmen en Akersloot met elkaar verbindt. De wegen waren onverhard, vaak vol kuilen, stoffig in de zomer en modderig in de winter. Daarom was het vervoer over water van groot belang. Sinds de fusie in 2002 zijn de dorpen ook bestuurlijk met elkaar verbonden, maar door de verspreide ligging hebben zij hun eigen karakter behouden. Ook zal Mooij laten zien dat het gemeentelijk grondgebied, dat zich uitstrekt vanaf de Noordzee tot aan de Markervaart, uit verschillende landschaptypen bestaat. Castricum overdwars is uniek.